Al zie je het niet aan hem af, Krijn is wat je noemt een échte Bourgondiër. Dat zal wel iets te maken hebben met dat ie altijd in Den Bosch heeft gewoond. Ze weten hier gewoon wat genieten is. Zelf kom ik niet verder dan een pot kapucijners open te trekken. Krijn daarentegen staat zeker een uur beneden in de keuken. De verrukkelijkste geuren vullen het brugwachtershuisje en als hij uiteindelijk boven komt met twee dampende borden is het altijd weer een verrassing wat hij gemaakt heeft. Gisteren aten we kip in wijn gestoofd. Lekker! Zo lekker eet je zelfs niet bij van der Valk.
‘Moet ik niet een keertje koken?’ stelde ik voor, ‘iets typisch Dordts.’ Ik zei het overigens zonder een idee te hebben van wát nou typisch Dordts is. Krijn lachte schamper. ‘Tss. Dordts zei je? Nee hoor, la maar!’ Wie kan me vertellen wat een echt Dordts gerecht is? Liefst simpel! Voor het geval ik tóch een keer moet koken.
0 Comments
Leave a Reply. |
Ik ben Brugwachter Teus. Samen met mijn hond Henk woon en werk ik per 1 april in het brugwachtershuisje aan de Hinthamerbrug - Archieven
September 2021
Categorieën |